colores

 

Colors Complementaris
Els colors complementaris són els oposats en el cercle cromàtic. Per exemple el complementari del blau és el taronja. I es poden barrejar amb diferent intensitat.

Colors Complementaris Adjacents
Són els colors adjacents al color oposat en el cercle cromàtic. En el cas del verd pistaxo serien el violeta i el vermell.

Colors monocromátics

Són tons d’un color que depenent de si s’afegeix més negre o més blanc seran més foscos o més clars. Si agafem el verd com el color bàsic anirem d’un verd més clar a un verd més fosc.

Colors Anàlegs
Els colors anàlegs són els colors que tenim just al costat en el cercle cromàtic. Aquest conjunt de colors sempre compartirà un dels colors primaris. La particularitat que té aquest conjunt de colors és que comparteixen un dels colors primaris. Per exemple desde el taronja passant pel groc clar fins el verd clar tots tenen groc.

Colors Equilibrats
Si formem un triangle equilàter dins del cercle són els colors que quedaran en cada cantonada. Quan teixim aquests seran els colors molt atrevits però sempre podem combinar-los amb els monocromàtics per poder aconseguir una combinació molt equilibrada.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *